LCHF-pasta med kyckling

Publicerat i: Allmänt, Kyckling, Varmrätt LCHF, kyckling, lchf pasta

Ugn:
150°
Tid i ugn: ca 10 minuter
Receptet hittade jag på LCHF Gourmet
Jag är kanske inte helt nöjd för jag fick inte till dem så tunna som jag önskade men träning ger färdighet :) Smaken påminner om pasta/tagliatelle så det är inte fel.
 
Pastan
6 ägg
200 gram färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt

Vispa äggen poröst, vispa i färskost och fiberhusken och låt svälla ca 10 minuter.
Bred ut smeten tunt på 2 st bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen lite extra, den ska täcka hela plåten annars blir pastan för tjock.Tag av det översta bakplåtspappret. Det ska inte vara några luftbubblor kvar i pastan. Doppa fingarna i vatten och släta till smeten om det behövs.

Grädda i ca 10 minuter.
7. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor av degen (som tagliatelle).

Blanda din lchf pasta med det du ska ha till och värm på svag värme. Tips! Vill du ha pastan till exempelvis lchf lasange så skär du pastan i lagom stora plattor!

Jag provade köra de färdiggräddade plattorna i pastamaskinen men jag tror jag fick lite för tjocka plattor. Skall försöka göra dem tunnare nästa gång. 

Jag använde strimlad kyckling och resterna av champinjonsåsen från gårdagen.