LCHF bröd

Publicerat i: Allmänt, Bröd LCHF, LCHF bröd, Mandelbröd

Nu har jag experimenterat att baka bröd på hemmagjort solrosfrönsmjöl och hemmagjort mandelmjöl. Kan inte säga att det har så stor smakskillnad och båda sorterna är väldigt luftiga och goda med pålägg på.

Blir min absoluta favorit när det gäller bröd 

 Bild 1: Bakat på mandlar som jag mixade i mixer till mjöl.
 
Bild 2: Bakade på solrosfrön som jag mixade i mixer till mjöl.
 

Frallor eller hamburgerbröd( för er som inte vill ha mycket kolhydrater. Mina frallor väger 30-40 g. Solrosfrön ger 13 g kolhydrater per 100 g och mandlarna ger 13,4 g per 100 g.)

3 dl solrosfrön malda med mixer alternativt mandlar som du mixar.
5 msk fiberhusk
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 st äggvitor
2.5 dl hett vatten

blanda alla torra ingredienserna i en skål, häll på vitorna och vattnet och vispa med elvisp på lägsta hastigheten tills det blir en deg. Rulla lagom stora frallor (blöt gärna händerna) och lägg på bakplåtspapper, pensla med 1 ägg och strö på havssalt och eller vallmofrö. platta gärna till dem lite för de svullnar i ugnen. 
ca 40 minuter längst ner i ugnen på 175°.