
Härligt goda kamben.
Musik: Bo Kaspers orkester
Musik: Bo Kaspers orkester
Tid: ca 1 timme förkokas och låta svalna. Detta kan med fördel förberedas dagen innan festen.
Lägg ner kambenen i en stor kastrull och täck med vatten. Låt koka upp ordentligt och skumma av, lägg sedan i 4-5 schalottenlökar, 2-3 lagerblad, 10 st svartpepparkorn och låt koka ca 1 timme eller tills du ser att köttet släpper från benen.
Lägg ner kambenen i en stor kastrull och täck med vatten. Låt koka upp ordentligt och skumma av, lägg sedan i 4-5 schalottenlökar, 2-3 lagerblad, 10 st svartpepparkorn och låt koka ca 1 timme eller tills du ser att köttet släpper från benen.

Jag lät kambenen svalna under kvällen sedan kryddade jag dem med svartpeppar, vitlök, salt, rosmarin och använde min Actifry och lät dem grillas med lite olja i ca 12 minuter. De blev härligt krispiga!
Auberginsallad istället för potatissallad
1 st aubergine skäres till små kuber och fritera dem tills de får färg.
1 st purjolök
1 st purjolök
3-4 tsk kapris
2 dl creme fraiche
2 dl hemmagjord majonnäs (se recept på kategorien majonnäs).
2 dl hemmagjord majonnäs (se recept på kategorien majonnäs).
salt och svartpeppar
Blanda allt till en röra.
Blanda allt till en röra.
Fitera lök och ruccolablad och använd som dekoration.