Härligt goda kamben.

Musik: Bo Kaspers orkester
Tid: ca 1 timme förkokas och låta svalna. Detta kan med fördel förberedas dagen innan festen.

Lägg ner kambenen i en stor kastrull och täck med vatten. Låt koka upp ordentligt och skumma av, lägg sedan i 4-5 schalottenlökar, 2-3 lagerblad, 10 st svartpepparkorn och låt koka ca 1 timme eller tills du ser att köttet släpper från benen. 
 
 
Låt svalna på galler, låt dem rinna av och lägg in i kylen för nästkommande dag.

Jag lät kambenen svalna under kvällen sedan kryddade jag dem med svartpeppar, vitlök, salt, rosmarin och använde min Actifry och lät dem grillas med lite olja i ca 12 minuter. De blev härligt krispiga!

Auberginsallad istället för potatissallad
 
1 st aubergine skäres till små kuber och fritera dem tills de får färg.
1 st purjolök
3-4 tsk kapris
2 dl creme fraiche
2 dl hemmagjord majonnäs (se recept på kategorien majonnäs).
salt och svartpeppar

Blanda allt till en röra.
 
Fitera lök och ruccolablad och använd som dekoration.