GARANTERAT SJUKT GODA FRALLOR bakade på melonkärnor - LCHF

Publicerat i: Allmänt, lchfbröd Frallor, LCHF, LCHF bröd, Melonfrön

Idag testade jag mitt egna recept men bytte ut kvarg mot gräddfil och sesamfröna till melonkärnor. Ja, vad skalll man säga. Helt sjukt goda frallor som smakar som riktigt bröd som man kan köpa i affärerna fast utan mjöl, socker och tillsatser.

Melonfrallor (detta är dubbel sats från mitt orginalreceptet)
4 dl Melonkärnor mixade i mixer - detta fungerar istället för mjöl.
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten burk gräddfil
2 st ägg
2 msk smält smör
 
Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och vätskorna för sig blanda ihop allt till en smet och låt svälla i ca 10 minuter. Rulla ihop till frallor och lägg med fördel på en perforerad plåt. Vill du har hamburgerbröd så formar du dem så som de brukar se ut. Pensla med ägg och strö över antingen vallmofrön eller sesamfrön.
 
Om degen blir för lös så häll i lite mer fiberhusk.

Man kan experimentera med att hälla i smakrika ostar i degen - det blir riktigt gott det också.

200° längst ner i ugnen i  25-27 minuter
 
 
 
 
 

 

#1 - - Anonym:

Tack Carin, måste prova dessa, nyttiga bullar utan vitt mjöl som annars används i de flesta bröd. Magen mårbra av att tarmen får arbeta.

Svar: Lycka till :)
CARIN I GÖTEBORG