Stenåldersbröd

Publicerat i: Allmänt, lchfbröd LCHF, LCHF bröd

Skam den som ger sig

Vill ju ha något gott bröd som ger lite tuggmotstånd och nu har jag gjort min tolkning på Stenåldersbröd.

Otroligt lätt att baka detta bröd och det går att frysa ner i skivor och plocka fram när du behöver. Det går även att värma dem i brödrost eller liknande.

STENÅLDERSBRÖD

175°

40 minuter i ung

1 limpa

4 dl mixade melonkärnor 
4 dl hela solrosfrön
3 dl skalade sesamfrön
5 ägg
½ dl smält smör
2 tsk salt

Smörj en bakform och bröa med lite av dem mixade melonkärnorna. blanda först ihop de torra ingredienserna och sedan ner med ägg, smör och salt. Lägg ner allt i formen och låt bakas i ca 40 minuter i 175°

Riktigt gott om man gillar lite grovbröd.
Det är hårt men inte torrt och gott motstånd när man tuggar.