LCHF-pannkakor på melonkärnor

Publicerat i: Allmänt LCHF förrätt, LCHF pannkaka

Nu har jag utvecklat mina LCHF-pannkakor lite mer och nu är både jag och Bill än mer nöjda :)

Recept: 
ca 8 st pannkakor i storlek som Amerikanska pannkakor.

2 st ägg                                          2.8 g kolh
2 dl vispgrädde (40 %)                       6g kolh
1 dl melonkärnemjöl (mixa melonkärnor - passa på och gör mycket och förvara i en burk). 10g
1 tsk bakpulver                                  1g kolh
1 tsk salt                                            0g kolh
½ dl smält smör (0,4g per 100g) = 0,2g kolh
½ msk fiberhusk 0 kh

Totalt antal kolhydrater per pannkaka blir ca 2,5g kolhydrater enligt livsmedelsverkets kolhydratslista.

Blanda ihop det torra ingredienserna för sig och vätskan för sig sedan rör du ihop allt och låter stå ca 5 minuter. 

Har du inte ett sådant här stekbord så fungerar det med det du har hemma. Har dock inte provat gjutjärn men skulle det fastna i stekpannan så kanske du behöver lägga i lite mer smör i innan stekningen.

Smaklig måltid!

Passar som frukost, lunch och middag med olika tillbehör.

Jag valde att servera med gräddfil, stenbitsrom och finhackad rödlök. 

 
 
 
Mixa så att det blir finkornigt.
 
 
 
 
 
 
 
Servera med gräddfil, stenbitsrom och finhackad rödlök.